Bidfunktion
Vi afholder jævnligt kurser i bidfunktion – både teoretiske og hands-on. Datoer og tilmelding kan følges på vores booking portal via easyme på dette link:
Kurserne har fokus på at give en øget sikkerhed i diagnostik og behandling af patienter med bidfunktionelle udfordringer i privat praksis. Der er en lang række af værktøjer og guides så den daglige håndtering af disse – ofte udfordrende – patienter bliver lettere.
SÅ DER BID! – Introduktionskursus i bidfunktion for tandlæger
Dette kursus har fokus på at forenkle tilgangen til bid-patienter, samt give dig en grundlæggende forståelse for tyggeapparates funktion og patologi.
Kurset har været afholdt 12 gange og gradvist blevet tilpasset på baggrund af evalueringerne, samt udvidet med en ekstra times indhold og endvidere gratis adgang i en periode til online video kursus “Succes med Skinner”.
Koncept:
Bidfunktion dækker over alt lige fra slidt underkæbe front, en lille muskel ømhed – til ingen disk og knogledestruktion – så hvordan får vi systematiseret alt dette til en enkel og overskuelig procedure, der sikrer, at vi behandler nok – ikke for meget og bestemt ikke for lidt.
Kurset er tænkt som inspiration til en ny tilgang til bidfunktion og den efterfølgende rekonstruktion for langsigtet beskyttelse af tænder, muskler og led. Teorien er målrettet praksis.
Kursusgiver
Morten Worsøe, tandlæge fra KT, uddannet i 2001. Har arbejdet intensivt med bidfunktion siden 2009. Har taget Dawson core curriculum, Spear modul 1,2 og 3 samt fuld online curriculum. Anvender T-scan, Akupunktur, Sicat Funktion og Dawsons systematiske tilgang til diagnostik og behandling af kæbeledsudfordringer. Har afholdt kurset ”Så der bid” 7 gange for ialt 140 tandlæger i 2020.
Kursets formål:
At simplificere dine daglige bid undersøgelser i forbindelse med SU og give dig værktøjer til at udføre en udvidet bidundersøgelse på de patienter, der har eller risikerer problemer med kæbeled, slid, smerter, gigt, disloceret disk osv.
Emner:
– Identifikation af risiko patienter
– Hurtig Screening
– Udvidet bidanalyse
– Verdens vigtigste anamnese
– Tips og tricks
– Introduktion til T-scan
– Introduktion til akupunktur
– Introduktion til Dawson metoden
– Skinner: hvad, hvordan, hvornår, hvorfor
– Okklusions kalibrering
Metode:
– Undervisning via Keynote, hand-outs og flip-over
– Debat, diskussion og faglig sparring
– Patient eksempler
– Live demo af T-scan og akupunktur
Program:
08.00-10.45: Anatomiske strukturer, vigtigste begreber, patient cases
10.45-11.00: Pause
11.00-12.30: Undersøgelse, diagnostik og planlægning
12.30-13.00: Frokost
13.00-14.30: T-scan, Akupunktur, behandling og skinne typer
14.30-14.45: Pause
14.45-15.30: Efterbehandling og henvisning til kirurgi
15.30-16.00: Frivilligt! Gennemgang af medbragte cases
Efter kursus kigger vi på modeller og evt. rtg. Send gerne materiale før kurset så jeg kan integrere PAN eller kliniske fotos til fremvisning på storskærm – til [email protected]
Alt det praktiske…
Max 15 deltagere
Kurset afholdes hos:
Worsøe – Henvisningsklinik for bidfunktion
Skoleholmen 19-21
2670 Greve
Datoer:
Ingen planlagte datoer
Ved spørgsmål kontakt tandlæge og kursuskoordinater Pia Worsøe: [email protected]
Venligst oplys os om eventuelle allergier eller diæt.
Pris: 5000kr
Ved afbud indtil en måned før kursus start refunderes fuldt kursusgebyr. Ved afbud indtil 14 dage før refunderes 50% og ved afbud mindre end 14 dage før 25%. Dog refunderes det fulde beløb, hvis pladsen besættes af en anden deltager.
Såfremt der er færre end 10 tilmeldte vil kurset blive flyttet til en anden dato. Har du ikke mulighed for at deltage hér refunderes det fulde beløb.
Formål
Kurset er for dig der ønsker en nemmere og mere forudsigelig tilgang til behandling af patienter med komplekse problemstillinger.
Kurset gennemgår de nødvendige skridt for at kunne gennemføre en succesfuld behandling, fra initial screening til et smukt og velfungerende tandsæt, over patient selektion, skinner, waxup og økonomi.
Kurset består af 2 moduler
De to moduler er vores basisforløb og består af 2 gange 2 dages teoretisk undervisning med få praktiske øvelser for at lære konkrete undersøgelsesmetoder, se sammenhænge mellem årsag og symptomer samt planlægge og udfører en veltilrettelagt behandling.
Forudsætninger
Der kræves ingen forudgående kompetencer for at deltage i dette kursus. Har du tidligere været på kurser med Spear, Dawson, Kois eller Pankey, vil du have hørt en del af teorierne før. Dog er vi sikre på, at du vil finde vores tilgang effektiv og dermed have mod på at komme i gang med de komplicerede cases.
Tanken bag kurset
De fleste tandlæger er vant til ”enkel-tands-tandpleje” og ved præcist, hvad de skal gøre, når der skal laves en rodbehandling eller krone. Men hvad gør man konkret, når der er ustabil okklusion, anspændte muskler, mange tænder som skal/bør restaureres samtidig med at bidhøjden er kollapset? Hvordan ved man, at det hele ender godt og forudsigeligt?
Vi har taget det bedste fra vores mange kurser med Spear og Dawson, samt egne erfaringer fra behandling af svært kompromitterede bidpatienter og samlet det i dette kursus. Vi ønsker at tilbyde en ”dansk” udgave med en tilgang, som er baseret på vores tillærte værdisæt, med løsninger som er minimalt invasive og kosmetisk naturligt udseende. Det har været essentielt for os, at kurset er praksisrelevant og kan omsættes til konkrete behandlinger uden de store investeringer – andet end tid!
Det er vigtigt at understrege, at det efter kurset vil være nødvendigt at foretage små ændringer i din hverdag for at få dette system implementeret.
Du skal finde tid til at:
- blive god til at screene
- lave længere forundersøgelser
- lave lidt laboratorie arbejde – helst i din arbejdstid og ikke om aftenen ude i køkkenet
Til gengæld vil du opleve:
- hurtig at kunne danne dig et langt bedre overblik over en given patients orale sundhed
- at kunne tilbyde større behandlinger med mere forudsigelighed omkring både resultat og holdbarhed
- at få en større arbejdsglæde ved at fjerne stress fra komplekse behandlinger
- at kunne tilbyde at løse dine patienters største problemer og ikke mindst forebygge at de nogensinde opstår.
For at reducere kursusomkostningerne fokuseres der ikke på praktiske øvelser med waxup og artikulator. I stedet laves video materiale som du senere vil kunne gense.
Ønsker du at læse den fulde kursusbeskrivelse – klik her.
Praktisk info
Kurset foregår i vores eget kursuslokale på klinikken i Greve.
Der er plads til max 15 deltagere
Kurset vil blive gennemført med minimum 12 deltagere
Det er desværre ikke muligt kun at deltage på det ene af modulerne.