Bidfunktion

Vi afholder jævnligt kurser i bidfunktion – både teoretiske og hands-on. Datoer og tilmelding kan følges på vores booking portal via easyme på dette link:

Se kurser i bidfunktion her

 

 

Kurserne har fokus på at give en øget sikkerhed i diagnostik og behandling af patienter med bidfunktionelle udfordringer i privat praksis. Der er en lang række af værktøjer og guides så den daglige håndtering af disse – ofte udfordrende – patienter bliver lettere.

Formål

Kurset er for dig der ønsker en nemmere og mere forudsigelig tilgang til behandling af patienter med komplekse problemstillinger.

Kurset gennemgår de nødvendige skridt for at kunne gennemføre en succesfuld behandling, fra initial screening til et smukt og velfungerende tandsæt, over patient selektion, skinner, waxup og økonomi.

 

Kurset består af 2 moduler

De to moduler er vores basisforløb og består af 2 gange 2 dages teoretisk undervisning med få praktiske øvelser for at lære konkrete undersøgelsesmetoder, se sammenhænge mellem årsag og symptomer samt planlægge og udfører en veltilrettelagt behandling.

 

Forudsætninger

Der kræves ingen forudgående kompetencer for at deltage i dette kursus. Har du tidligere været på kurser med Spear, Dawson, Kois eller Pankey, vil du have hørt en del af teorierne før. Dog er vi sikre på, at du vil finde vores tilgang effektiv og dermed have mod på at komme i gang med de komplicerede cases.

 

Tanken bag kurset

De fleste tandlæger er vant til ”enkel-tands-tandpleje” og ved præcist, hvad de skal gøre, når der skal laves en rodbehandling eller krone. Men hvad gør man konkret, når der er ustabil okklusion, anspændte muskler, mange tænder som skal/bør restaureres samtidig med at bidhøjden er kollapset? Hvordan ved man, at det hele ender godt og forudsigeligt?

Vi har taget det bedste fra vores mange kurser med Spear og Dawson, samt egne erfaringer fra behandling af svært kompromitterede bidpatienter og samlet det i dette kursus. Vi ønsker at tilbyde en ”dansk” udgave med en tilgang, som er baseret på vores tillærte værdisæt, med løsninger som er minimalt invasive og kosmetisk naturligt udseende. Det har været essentielt for os, at kurset er praksisrelevant og kan omsættes til konkrete behandlinger uden de store investeringer – andet end tid!

Det er vigtigt at understrege, at det efter kurset vil være nødvendigt at foretage små ændringer i din hverdag for at få dette system implementeret.

Du skal finde tid til at:

  • blive god til at screene
  • lave længere forundersøgelser
  • lave lidt laboratorie arbejde – helst i din arbejdstid og ikke om aftenen ude i køkkenet

Til gengæld vil du opleve:

  • hurtig at kunne danne dig et langt bedre overblik over en given patients orale sundhed
  • at kunne tilbyde større behandlinger med mere forudsigelighed omkring både resultat og holdbarhed
  • at få en større arbejdsglæde ved at fjerne stress fra komplekse behandlinger
  • at kunne tilbyde at løse dine patienters største problemer og ikke mindst forebygge at de nogensinde opstår.

 

For at reducere kursusomkostningerne fokuseres der ikke på praktiske øvelser med waxup og artikulator. I stedet laves video materiale som du senere vil kunne gense.

Ønsker du at læse den fulde kursusbeskrivelse – klik her.

 

Praktisk info

Kurset foregår i vores eget kursuslokale på klinikken i Greve.

Der er plads til max 15 deltagere

Kurset vil blive gennemført med minimum 12 deltagere

Det er desværre ikke muligt kun at deltage på det ene af modulerne.